oplossingen

SUEZ helpt organisaties met slimme en flexibele oplossingen voor een duurzame afvalinzameling. We faciliteren, inspireren en motiveren. Van afvalcontainers tot gedragscampagnes en groene alternatieven.

scheiden en inzamelen van uw afval

Afval is waardevol. Daarom moeten we afval goed gescheiden inzamelen. Want goed scheiden betekent goed recyclen. En dat maken we bij SUEZ graag zo makkelijk mogelijk.

klantcontactcentrum

Wij ontzorgen de gemeente op afvalgebied. Wij bieden een digitaal en telefonisch servicedesk, waar klachtafhandeling plaatsvindt en het afhandelen van interventies (zoals het wisselen van containers).

volmeldsystemen

Efficiënte routes en minder bijplaatsingen

Door het plaatsen van volmeldsystemen in ondergrondse containers krijgt onze chauffeur een seintje wanneer deze geleegd moet worden. Hierdoor wordt een volle container met bijplaatsingen voorkomen en wordt een container niet onnodig in een route meegenomen.

whitelabel

Verminderen van aantal verkeersbewegingen in de binnenstad

Om het aantal verkeersbewegingen in de binnenstad te beperken, werken we samen met andere inzamelaars om het afval met één wagen in te zamelen. Door samen met een concurrent minder kilometers te maken, besparen we zo 50% op het aantal ritten en dus op CO2 uitstoot.

gedragscampagnes voor afvalscheiden

Motiveren van inwoners

Goed afvalscheiden kan niet zonder dat uw inwoners achter u staan. Daarvoor ontwikkelde SUEZ verschillende veranderingscampagnes met trainingen en inspiratiesessies om afvalscheiden te stimuleren. Met de toolkit heeft u een communicatiepakket waarmee van begin tot eind afvalscheiden op de kaart zet binnen uw gemeente. Van presentaties en inspiratiesessies tot digitale beelden, flyers en posters.

milieustraten

Een (meer) circulaire milieustraat

Het is tijd om de milieustraat te vernieuwen. Bij een effectieve milieustraat staat bronscheiding, afvalpreventie en een zo klein mogelijke restafval fractie centraal. De juiste uitstraling is belangrijk om inwoners op de juiste manier te prikkelen. Met kleine aanpassingen kan er veel worden bereikt. SUEZ helpt om te kijken welke middelen mogelijk zijn om een milieustraat effectiever in te richten waarbij er een optimale en educatieve beleving is voor de inwoner. Hiermee komen we dichter bij het behalen van de VANG doelstelling.

Ontdek wat we voor jouw milieustraat kunnen betekenen!

kwaliteit

Verbeteren van de kwaliteit van de herbruikbare deelstromen

Een hoge kwaliteit van de herbruikbare stoffen is belangrijk om er weer nieuwe producten van te kunnen maken. Samen kijken we waar de risico’s op vervuiling liggen en stellen we een actieplan op om de kwaliteit te verbeteren.

Ontdek wat we nog meer van afval maken.

afval in het gemeentehuis

ECOO-unit

De ECOO-unit helpt u en uw medewerkers op het gemeentehuis met het goed scheiden van uw afval. Door de duidelijke iconen en kleuren boven op de ECOO-unit ziet u in één oogopslag welk afval in welke bak moet. Handig!

Zero waste afvalscheiden op kantoor

De Zero Waste Box maakt het mogelijk om bijna alle soorten afval te recyclen. Van koffiecapsules, sigarettenafval en kapotte pennen tot complex laboratoriumafval. De Zero Waste Box is een samenwerking van TerraCycle en SUEZ.

vertrouwelijke data 100% veilig ingezameld en verwerkt

Financiële rapporten, klantenbestanden, contracten, strategische plannen of onderzoeksgegevens. Bij een grote opruiming wilt u deze documenten zo veilig en discreet mogelijk vernietigen, zeker vanwege de AVG. SUEZ heeft de oplossing.

SecureData

De zekerheid van 100% veilig vernietigen van bedrijfsgevoelige documenten

SecureData is een veilig logistiek systeem voor het inzamelen, vervoeren én vernietigen van vertrouwelijke informatie.

mijn SUEZ

Regel altijd en overal zelf uw afvalzaken

Met Mijn SUEZ regelt u uw afvalzaken wanneer u dat uitkomt. Van een factuuroverzicht tot uw ledingingsdagen. Alles makkelijk op één plek, in uw eigen online bedrijfsomgeving.

cup2paper

Als iets niet minder kan, kan het wel anders. We denken continu in alternatieven bij SUEZ. Bijvoorbeeld plastic wegwerp koffiebekers of eigen koffiemokken; dat kan anders.

de meest duurzame wegwerpbeker

Cup2paper is de meest duurzame totaaloplossing voor wegwerpbekers. De kartonnen bekers hebben een biologische binnenkant en zijn 100% recyclebaar. De CO2-uitstoot die vrijkomt bij de productie en het transport worden volledig geneutraliseerd. Is dat even circulair koffiedrinken!