Herken uw afvalstromen

Meest voorkomende afvalstromen

Veel ondernemers hebben geen idee hoeveel en wat voor restafval hun bedrijf dagelijks in- en uitgaat. En helemaal niet wat er met dit restafval gebeurt. Daarom is het van belang om inzicht te krijgen in uw afvalstromen. We bespreken de meest voorkomende afvalstromen die zonde zijn om weg te gooien:

1. Papier en karton

Per persoon verbruiken we jaarlijks 80 kilo papier. Laat staan wat we als bedrijf gebruiken. Deze 80 kilo kunnen we heel eenvoudig recyclen. Hiermee voorkomen we jaarlijks de kap van 7 miljoen bomen.

2. Plastic

Jaarlijks verbruiken we in Nederland 70 kilo plastic. Slechts 10% hiervan is gerecycled plastic. Dat is jammer, want plastic is eindeloos lang te recyclen tot nieuwe, hoogwaardige producten.

3. Verpakkingsfolies

Het apart inzamelen van folie bespaart niet alleen geld met de afvalscheiding, maar ook ruimte in uw afvalcontainer. Na inzamelen wordt het weer nieuwe folie.

4. Glas

Glas is het best te recyclen materiaal ter wereld, omdat het steeds weer nieuw glas kan worden. Dat is mooi, want glas bestaat uit zand, kalk en soda; grondstoffen die anders uit de aarde moeten komen.

Hoe u begint met afval scheiden?

Met de 3 R’s van SUEZ: Reduce, Re-use en Recycle. In 3 stappen naar minder restafval en minder kosten.